כיצד לקדם נושא חברתי (או בכלל) בטוויטר

טוויטר היא פלטפורמה מעולה למי שרוצה להעלות נושאים לדיון ציבורי. הסיבה לכך שהיא שכמעט לכל העיתונאים יש חשבון טוויטר, חשבון שבו הם לעיתים מגיבים למה שנכתב, ובכל מקרה, לרוב, קוראים את התגובות של המשתמשים.

בניגוד לפייסבוק, בטוויטר מותר ואף לעיתים מומלץ לא להשתמש בשם האמיתי שלך. כללי הנימוס הבסיסים של הפייסבוק חלים גם כאן, אם כי גבולות חופש הביטוי רחבים יותר. ולא יסגרו לכם את הדף פתאום כי נדמה להם שאתם לא בסדר.

אפשר להירשם עם המייל שלכם, ואפשר גם לפתוח חשבון מייל יעודי לטוויטר. כמו בפייסבוק, אפשר להתחבר עם הדפדפן מהמחשב ואפשר גם להתקין אפליקציה.

אחרי ההתחברות הראשונית, ובכלל, טוויטר תציע לכם על מי לעקוב. אם בחרתם מספר עיתונאים, היא תמשיך להציע לכם עיתונאים.

עיקבו אחרי העיתונאים בתחום המעניין אותכם (סביבה, למשל) ואז הגיבו כאשר הם כותבים. כמו בפייסבוק, אפשר לשים בלייק, להגיב, אפשר גם להעביר הלאה (forward). ואפשר להעביר הלאה וגם להוסיף תגובה. אם למשל כתב לאיכות הסביבה דן בנושא דליפה של דלק, אפשר להגיב, "בתחנת הכוח השלום בכפר סבא, מתכוונים להאחסן אלפי ליטרים של סולר מעל חלק מאקופיר החוף". או, אם כותבים שתשובה לא מוכן להוריד את מחירי הגז לרמה המקובלת בעולם, אז אפשר להגיד שישראל כבר פיתחה תלות בגזים של תשובה, ועוד תחנה, רק תעמיק את התלות הזו". אם מדובר על כך שהעזתים החליטו להביא אותה בטילים על תחנת הכוח באשקלון, אפשר להגיב "ומה יקרה כשתהיה תחנת כוח בצמוד לגדר ההפרדה בשרון"?

הטויטר גם מאפשר לפתוח קבוצה, בה אנשים יכולים לדון אחד בנושאים. מאוד מומלץ לעבוד ביחד, כך שכאשר מישהו מפרסם, הוא מעביר זאת לקבוצה כדי ליצור שיחה סביב הציוץ. לשיחות שכאלו יש סיכוי טוב יותר לקבל תשומת לב רחבה יותר.

כדאי להוסיף עובדות, כמה שיותר עובדות, כך אנשים יתענינו יותר במה שכתבתם.

אתם יכולים לראות את מידת החשיפה של הציוץ שלכם, וגם כמה לחצו על לינק הנמצא בו.

אין טעם להוסיף תגובה אחרי עשרות תגובות אחרות, לרוב לא יראו אותן. אם אתם מנסים לכתוב לסלב (פוליטי או אחר) נסו להגיע כמה שיותר מוקדם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *