אט אט, איכות השירותים העירוניים בהוד השרון מתדרדרת. בשנים הראשונות, העירייה עוד התנהלה תוך ניצול תנופת היעילות של ראש העיר הקודם, חי אדיב. מרגע שאמיר כוכבי נכנס לתפקידו, נראה שאיכות השירות העירוני הולכת וגוועת לה אט אט. שכונות מוזנחות, עמודי תאורה נשארים שבורים במשך שנים, בתי ספר זמניים נבנים במקום בתי ספר קבועים, ונראה, שאם הסטנדרט של השירות העירוני בישראל הוא נמוך, אמיר כוכבי הצליח למצוא עוד דרך ארוכה לרדת בה. הוד השרון הפכה לעיר מפוצלת, עיר שבה השכונות המספקות קולות לראש העיר זוכות להעדפה על פני אחרות. ולא רק שכונות, ילדים הלומדים בבתי הספר הדמוקרטי והאנתרופוסופי זוכים לתקציב כפול מאלו הלומדים בבתי הספר הרגילים בעיר. בנושא הזה, אמיר כוכבי מממש מדיניות הדומה לזו של הממשלה. אם הממשלה מזניחה את מערכת החינוך הכללית ומחזקת את מערכת החינוך הדתית והחרדית, כך גם בהוד השרון, מחלישים את הציבור כדי לפנק קצת את יותר את אלו הקרובים לכאורה לראש העיר. (ובמקרה של הוד השרון, נותנים עוד למי שכבר יש לו).
הלכתי לנבור בתקציב.
תקציב לשכת המנכ"ל עלה בכמעט מיליון שקל. תקציב הסגנים, עלה בחצי מיליון ש"ח, תקציב השכר של ראש העיר, עלה ב-200 אלף ש"ח,שכר מחלקת משאבי אנוש, עולה ב- 200 אלף ש"ח, השכר במוקד העירוני עולה במיליון ש"ח, השכר במחלקת מערכות המחשוב, בשני מיליון ש"ח.
בכלל, נבירה בתקציב יכולה להעלות תהיות, שאילו חברי הקואליציה בעיר היו מגדלים עמוד השדרה של יונקים ולא של חסרי חוליות, אולי היו שואלים, למשל, איך יכול שברשות הפיקוח על החניה, כמות העובדים יורדת מ-25 ל-20, אבל עלות השכר עולה מ. 3.8 מיליון ל-5.2 מיליון?
מהיכן יבוא הכסף אם לא ממשכורות העובדים? למשל, תקציב פעולות נוספות בגני הילדים, יורד מ-7.4 ל 6.5. כן, הילדים בהוד השרון יקבלו פחות ממה שהם קיבלו בשנה שעברה. הרבה פחות. וכך גם בקיץ, התקציב של פעולות הקיץ קטן, ההשקעה בחטיבות הביניים תרד במיליון ש"ח לערך, וכך גם תקציב הניקיון בתיכון הדרים, ותקציב שעות נוספות למורים. מאידך, לתיכון האנתרופוסופי יש תוספת תקציב של 400 אלף ש"ח, בזמן שהוצאות השמירה בכל בתי הספר ירדו במיליון ש"ח.
גם התקציב למלחמה בסמים ירד, בוטלו שעות כוננות בשירות הפסיכולוגי, המלווים לא יקבלו שכר בהסעות הילדים, גם הפעילות במרכז האומניות תפגע, תקציב הספריה יפגע בחצי מיליון ש"ח, מרכזים קהילתיים, פחות 300 אלף, אגף הרווחה יאבד 800 אלף ש"ח, המשפחות במצוקה יקבלו פחות 50 אלף ש"ח, הסעות תשושי הנפש יבוטלו.
התקציב הזה פוגע בעיקר באלו שאין בהם. תקציב עירוני צריך לגדול, לספק עוד שירותים. אבל התקציב הזה קטן, אבל לא בשומנים, לא במשרות מיותרות, אלא בתקציב המגיע ישירות אל האזרחים. זו תקציב של עבודה בעיניים, בה נבחרי הציבור שלנו מתחלקים לאלו המשקרים לציבור במצח נחושה ותוך יצירת מצג שווא, ואלו המשתפים איתם פעולה כי הם יודעים, שבבחירות הבאות מי כבר יזכור שמעיין דלל הצביעה בעד התקציב ותומכת בראש העיר שפירק את בית הספר היחיד בשכונת ילדותה, או שחיים שאבי, נציג הדתיים, יושב בקואליציה שפירקה את בית הספר תל"י ושהליכוד מחזק בהוד השרון את האיש המנסה להפוך את עצמו לסמל המחאה (אבל מעדיף לשבת עם הליכוד מאשר עם חוזה חדש). העיקר שלדויד ביטון נמצאה משרה מפנקת, רצוי עם שכר. הרי את תרומותו למועדניות בעיר כולם זוכרים, הגיע הזמן שיעשה קצת לביתו, אז מה אם זה על חשבונם של אחרים.