גיל עמל

גיל עמל הוקמה בשנת 1952 כמה שנקרא בזמנו "מושב עובדים" וכיום נחשב כמעברה. זה היה מזמן, הבתים הראשוניים היו זעירים, ותושבים עדיין רבים זוכרים גם איך היה בימים ההם. לפני הכבישים, איזור התעשיה, מכון החמצון כשכל מה שהיה הם שדות נרחבים ומימיו הצלולים של הירקון בקיץ והוואדי של נחל הדס.

החלק המזרחי של גיל עמל

גיל עמל ממוקמת במזרח הוד השרון, מסביבה כביש 40, מחלף אלישמע, כביש 531, שכונת הרמט"כלים, בית ספר תל"י, מכון החמצון (מל"ט) הוד השרון כפר סבא, וצומת אלשימע. בשל המיקום שלה היא סובלת מבעיות ייחודיות.

הבעיה החמורה ביותר היא ללא ספק המט"ש. מדובר על מכון טיהור ענק שמקבל ביוב מהוד השרון, כפר סבא, ולעיתים גם נאלץ לטפל בשפכים של המועצה האיזורית דרום השרון. למרות שנעשו במקום שיפוצים, מטרדי הריח הם נוראיים ופוגעים באיכות החיים של רבים מתושבי האיזור. החל משכונת גיל עמל ועד למרכז העיר בואכה רחוב גלגל המזלות.

לכאורה, הבעיה היתה אמורה להיות מטופלת במסגרת הפשרת כל השטחים. לפי התוכניות, מכון הטיהור היה אמור להיות מוזז, אך בפועל, עיכוב התוכניות על ידי ראש העיר אמיר כוכבי, גרם לכך שגורלו של המכון לא ידוע, והתושבים ממשיכים לסבול.

בעיה נוספת, המשותפת לכל העיר, הינה בעיות התנועה. השכונה תנועה ממרכז העיר לכיוון פתח תקווה. עומסי התנועה כבדים, וכאשר אין עומסים, מכוניות נוהגות בפראות. גם מערכת התחבורה הציבורית אינה ידידותית, בפרט לא כלפי ילדים. הנאלצים לראות יותר מפעם אחת כיצד האוטבוסים שלהם מבריזים להם. אך בניגוד לשכונות החדשות בעיר בהן יש שבילי אופניים, האיזור הוזנח על ידי העירייה ובפועל לא נסלל ולו שביל אופניים אחד בכל השכונה. המצב גורם גורם לרוכבים רבים לסכן את נפשם ולרכוב ברחובות סואנים כמו רחוב ששת הימים וחנקין, או לרכב על המדרכה ולסכן את ההולכים בה.

בעיה נוספת שהעיריה לא מצליחה לטפל בה היא עסקים היוצרים מטרדי רעש ואחרים לתושבי השכונה, בפרט כאלו הנמצאים באיזור התעשיה גיל עמל.

נגישות