מצע הירוקים הוד השרון – רואים רחוק מצביעים ירוק

הירוקים הוד השרון היא רשימה למועצת העיר הוד השרון. המטרה שלנו היא לחזק את החברה האזרחית ואת המעורבות של הקהילה בהחלטות על גורלה. אנחנו חושבים שברמה המקומית ניתן לשתף פעולה בין אנשים בעלי מגוון דיעות, וששיתוף פעולה שכזה עשוי להוות דוגמא.
אנחנו רוצים להפוך את הוד השרון לעיר שאפשר להתגאות בה, עיר שכיף לחיות בה, להלך בה. עיר קהילה בה העירייה קשובה לתושבים.

הצטרפו לדף של הירוקים הוד השרון בפייסבוק
הערוץ שלנו הוא דרך נהדרת להכיר את הפעילות שלנו
מאמר עלינו במקומון ירוק
כתבה עלינו ב-mynet


לעירייה תחומי פעולה רבים. היא משפיעה רבות על איכות החיים שלנו ועל העתיד שלנו בעיר.

הנושאים הנמצאים בראש סולם העדיפות שלנו הם

  • שיפור המדרכות ושבילי האופניים בעיר. הוד השרון אינה נוחה לתנועה.
    • ללכת עם עגלת תינוק על המדרכה זה אתגר
    • עבור זקנים, בעלי בעיות ראיה ומבעלי צרכים מיוחדים אחרים התנועה במדרכות העיר מסוכנת. המדרכות אינן מהודקות ואינן מותאמות לכסאות גלגלים.
    • להגיע באופניים לבית ספר בביטחה זו זכות בסיסית.
  • עיר ירוקה היא עיר בטוחה. נפעל לקידום הביטחון האישי.
  • סגירת מכון טיהור השפכים מכון טיהור השפכים פוגע באיכות החיים של אלפים בעיר.
  • שיפור התחבורה הציבורית בעיר אנו נדרוש מהעירייה לרכז את הקשר בין התושבים לחברות האוטובסים.
  • הגדלת אפשרויות הבילוי והתרבות בעיר. הקמה של מוסדות תרבות והיכל תרבות.
  • קידום הטיפול במפגעי הרעש מהכבישים המהירים: אין מספיק חומות אקוסטיות.
  • שיפור איכות הטיפול בעצים: פוגעים בעצים ולא נוטעים מספיק. עצים הם המחסה שלנו מפני החום. חייבים להגדיל משמעותית את היקף הנטיעות ולבצע מהפך בכל הנוגע לתחזוקת של העצים.
  • הגדלת השקיפות העירונית: לתושבים יש את הזכות לדעת מה נעשה עם הכסף שלהם.
  • עידוד הציבור להפחית את השימוש בקמיני עצים מזהמים.

נושאים נוספים

  • שיפור איכות השירות הניתנת על ידי העירייה.
  • שיפור הבקרה על עסקים מזהמים ומרעישים.
  • שיפור מערכות המיחשוב של העירייה.
  • הפיכת רחובות צידים לממותני תנועה כדי להקל על תנועת הולכי הרגל והאופניים.
  • חינוך לחסכון ולמודעות סביבתית.
  • מתן הנחות על אגרות ביוב עבור בתים המשקים עצים.
  • העצמת הקהילות בעיר תוך מתן אוטנומיה גבוהה יותר לשכונות.
  • הגנה על הנחלים וטיפוחם.
  • הפיכתם של גני השעשועים בעיר ליותר סביבתיים. נטיעת עצים, הפחתת השימוש בחומרי פלסטיק.
  • עידוד התושבים למחזר ולדאוג לסביבה נקיה.
  • הגנה על בעלי חיים. ניקוי הסביבה כך שפחות בעלי חיים פראיים יכנסו לעיר.

מקורות מימון

מצבה הכלכלי של עיריית הוד השרון אינו טוב, וכתבנו על הסיבות שלדעתנו הובילו למצב זה. יחד עם זה, בחלק ניכר מהבעיות הסביבתיות בעיר ניתן לטפל באמצעים פשוטים ולא יקרים. למשל, גיזום העצים כיום נעשה באופן שגוי, ועל כן יש לבצעו בתדירות גבוהה יותר. גיזום נכון, על ידי גוזמים מומחים, יפחית את הצורך בגיזום עצים לאורך השנים העוקבות ולחסוך כל שנה יותר ויותר כסף.

אנחנו גם בעד קיצוץ הוצאות מיותרות ועבודה יעילה. תקציב יחסי הציבור של העיר עומד על 4 מליון ש"ח בשנה. קיצצו בחצי, היה עשוי לפתור בעיות כמו בעיות תאורה בשביל אופניים וארגון מדרכות באופן שיקל על תנועת הולכי רגל.

קידום סילוק מכון הטיהור, יאפשר בניה בשטחים שעד היום אי אפשר לבנות בהם, ולהזרים לכסף הרבה כסף מהיטלי השבחה ובעתיד ארנונה.

כמו כן, אנחנו מציעים הגדלת מחלקת הת"ברים (תקציב בלתי רגיל) והגדלת הכספים שהעיר מקבלת לצרכי גינון והצללה. אחת הסיבות שהוד השרון נמצאת בגירעון הוא חוסר הכשירות הניהולית הגורמת לביזבוז של עשרות מליוני שקלים על פרויקטים שהיו צריכים להיות במימון המדינה (כמו למשל, בית הספר הזמני ברחוב האהבה – 10 מליון ש"ח, ובית הספר (גם הוא זמני) במתחם בית הנערה.

השתלטות עבריינים על איזור התעשיה גיל עמל בהוד השרון

ביולי 2021 החל לפעול באיזור התעשיה בהוד השרון מועדון בלתי חוקי. אחרי פניות אין סופיות לעיריה, ואחרי לחצים ממושכים, החליטה העירייה לא לתת למקום רישיון עסק. אבל היא לא הוציאה לו צו סגירה, וגם לא פעלה מולו משפטית וגם לא צו הריסה למרות הבניה הבלתי חוקית. רק אחרי הוצאות של עשרות אלפי שקלים, העירייה החליטה לתבוע את המקום בהליך שיבטיח לבעלי המקום פעולה עוד שנתיים. כך נראית הוד השרון, העיר החופשיה בישראל. חופשיה לעבריינים לפעול. עבריינים במקום תושבים. ילדים, זקנים, וסתם אזרחים סובלים כבר שנים וראש העיר אומר שאין לו את היכולת לפעול. ואני חושב, שאם אין רצון, אין יכולת. האם זה קשור לכך שלאשתו של ראש העיר, הגברת מיטל מועלם יש פאב משלה שפעל לכאורה בלי רישיון עסק במשך שנים? לא יודע. איך זה קשור לכך שהעירייה לא פועלת לדעתי כראוי כנגד מטרדי רעש מבתי עסק בכל העיר? איני יודע אם זו רישעות או טימטום אבל אני יודע שהסבל הוא רב.

דבר שאני יודע, שמי שהיה מנהל מחלקת שפ"ע בעיר הוא יוסי מתתיהו, אדם ששיקר לאשתי ולי במצח נחושה. שעשה למיטב הבנתי כל מאמץ כדי שלא לטפל במפגע, ויש אומרים שהרעיון הזה של וויתור על המשילות לטובת ההכנסות של עבריינים הוא רעיון שלו. לא יודע, אני יודע שכיום הוא מנהל את העמותה למען נכי צה"ל. אין לי אלא לאחל להם בהצלחה. אני משער שאולי זה קצת פחות מאתגר מאשר לשבת על תקציב של שלוש מאות מליון שקל. ואני מקווה שהשמועות ששמעתי כך שאמיר כוכבי מתכוון להפיל עליו את האשמה למצבה העגום בעיר אינן נכונות.

אומרים לא לתחנת כוח ריינדיר – תחנת כח כפר סבא

בחודש שעבר החליטה הוועדה לתשתיות לאומיות (ות"ל) להתעלם ממדיניות הממשלה וממחויבויות האקלים של ישראל ולהמליץ לממשלה על הקמה של שלוש תחנות כוח גזיות חדשות: OPC-2 בחדרה, קסם ליד ראש העין, ותחנת ריינדיר ממזרח לכפר סבא שכבר אושרה בעבר. עכשיו ההחלטה בדבר שלוש תחנות הכוח הפחממניות הללו, יחד עם מספר תחנות נוספות שאושרו במוסדות התכנון בעבר, עוברת אל הממשלה.

אנו נמצאים במאבק אזורי משותף על שתי מגה תחנות עם מס רשויות ביניהן: כפר סבא, הוד השרון, אלפי מנשה, ראש העין, כוכב יאיר, שומרון, טירה גלגוליה אורנית ועוד. זהו מאבק משותף של ראשי רשויות, ותושבים.

איזו עיר תקבל תחנת כוח? כפר סבא? ראש העין או אולי חדרה? על אילו מתושבי הערים הללו נגזר להיפגע.

היכן רוצים להקים תחנת כוח חדשה? במרחק פצצת מרגמה קטנה מקלקליה.

רקע: באפריל 2017 קיבלה הממשלה החלטה במסגרתה הוסמכה חברה פרטית המייצגת את תאגיד הענק הגרמני Siemens, ומושקעת בה קבוצת הפניקס ביטוח, הפניקס ביטוח חיים ואקסלנס קסם, חברת רפ"ק ועוד שנבחרו לתכנן – כנראה ללא הוצאת מכרז – הקמתה של תחנת כח דו -דלקית (גז וסולר) בהיקף של 1,400 מגה וואט, סמוך לתחנת הדלק "מפגש השלום" בדרום השרון.


תחנה שתפגע בתושבי הישובים כפר סבא, הוד השרון, גלגוליה, כפר ברא, הוד השרון, מתן, שדה חמד, נוה ימין וישובי דרום השרון, אלפי מנשה וישובי השומרון, כוכב יאיר צור יגאל טירה וטייבה.


תחנת הכח המתוכננת ממוקמת 800 מטר מבתי יישובינו וגודלה 252 דונם –פי שלש וחצי מתחנת "רידינג". התחנה המתוכננת היא מפעל ענק מזהם ומסוכן לייצור חשמל על בסיס גז וסולר.החלטת הממשלה, אם תתקבל, עלולה לפגוע בעתיד של כל האזור. איזור הכולל חצי מליון תושבים, תושבים יהודים וערביים: הערים ראש העין וכפר סבא, יישובים קהילתיים וקיבוצים: מתן ,ירחיב, נירית, שדה חמד, נווה ימין וחורשים, המועצות האזוריות דרום השרון, ג'לג'וליה, טייבה אלפי מנשה, כוכב יאיר צור יגאל.

שתי שניות (עבור קליע) מקלקליה, קצת יותר עבור הזיהום להגיע לכפר סבא

הילדים והנכדים שלנו לא יסלחו לנו אם נגדל אותם בצל ארובות מזהמות ומסכנות חיים וכולנו נהיה חשופים לכימיקלים ולחומרים מסוכנים. הקמת התחנה תגרום לנזק בלתי הפיך ובכיה לדורות ובכך מהווה איום אסטרטגי על כל אזור השרון!
אנחנו מתנגדים נחרצות להחלטה גורלית זו:

  • "פצצה מתקתקת" – סכנה ביטחונית ובטיחותית מיידית לכל יישובי האזור – התחנה נמצאת במרחק 170 מטר מגדר הגבול ו -700 מטר מבתי קלקיליה והיא מהווה מטרה נוחה לפעילות טרור (פגיעה במתקן אסטרטגי של מדינת ישראל)זיהום אויר
  • סכנה לבריאות הציבור – התחנה תפלוט חומרים מזהמים העלולים לסרטן, אסטמה, מחלות לב ומחלות קשות אחרות בשל כמות תחמוצת גפרית וחלקיקים נשימתיים שיפלטו לאוויר
  • פגיעה אקולוגית חמורה – התחנה תגרום לפגיעה אקולוגית בלתי הפיכה לכל הסביבה של יישובינו :יער קיבוץ חורשים, אדמות החקלאים, חצרות הבתים ובעלי החיים. פגיעה במשק המים – תחנת הכוח המתוכננת יושבת על קרקע שמתחתיה שני אקוויפרים ומי תהום עתודות המים של המדינה. החלקיקים והרעלים שיורדים לקרקע – נספגים במי הקרקע ומזהמים. במידה ותהיה דליפה, יפגעו גם עתודות המים.
  • עתיד תכנוני התחנה בהיותה קרובה לישובים שלנו תחסום כל אפשרות של פיתוח, בנייה והתרחבות בישובים הסמוכים. שרי ועדת הדיור והתשתיות בכנסת אנו קוראים לכם לעצור את ההחלטה האומללה שתמית אסון על אזור דרום השרון והשומרון

עתיד ילדנו, נכדנו ובריאותנו – בידכם. אין הזדמנות שנייה!!!

הצטרפו אל המאבק באמצעות מטה המאבק

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של המאבק

ראשי רשויות באיזור השרון זועמים על אופן ההתנהלות של יו"ר דירקטריון חברת נגה

גילוי נאות, הרעיון של שתי תחנות כוח נוספות באיזור המרכז הוא בעיני רעיון נפשע. מאחר שהתחנות אמורות להיות באיזור כביש 6, המשמש גם כנתיב הנחיתה של טיסות רבות לנמל התעופה בן גוריון, הרי הוחלט להגביל את גובה הארובות. בטיחות מטוסים לפני ריאות ילדים.

תושבי המקום סובלים מבעיות סביבה רבות. לא רק שכביש שש הסתבר משום מה כמזהם לא קטן (לדברי התושבים באיזור) וגורם לתחלואה באיזורים המיועד לתחנות, לא רק שהמטוסים מוסיפים עוד רעש מטריד, אלא שמעוניניים להקים במקום 2 תחנות כוח בהיקף הגודל של רידינג.

עצוב בעיני שקיבוץ כמו גבעת השלושה הסכים לתת את אדמותיו (כמובן, הכי רחוקות מהקיבוץ, בדיוק מתחת לאף של ילדי ראש העין), ומעל מקורות הירקון, אלא שהתחנה הצפונית יותר נמצאת בצמוד למזרח כפר סבא, איזור הסובל כבר עכשיו למפגעי זיהום נוראיים בשל שריפות זבל ואחרות אצל השכנים.

הנימוקים הנוגעים להקמת התחנות מקוממים, למשל, נאמר שהדבר נעשה על מנת להפחית את הפחת של הובלת החשמל אל המרכז. אבל ישראל היא מדינה קטנה ודווקא בנושא הפחת אנחנו במקום הטוב ביותר מבין מדינות ה-oecd. דווקא בתחום זיהום האוויר והרעש, אנחנו לא במקום נהדר. ישנן טענות כאילו הגז מייצר אנרגיה נקיה, אבל בפועל, ההבדל בינו לבין מנוע בנזין הוא לא גדול, כך שאפשר להתייחס אל התחנות כאל מנועי בנזין אדירי מימדים בעלי ארובה צנועה.

הקבוצות העיסקיות התומכות בהקמת תחנות הכוח כוללות את כל הטוב שבעולם. מחברת סיימנס, חברה בעלת ידע והיסטוריה בייצירת סרקזות, והאנשים הטובים של תשובה, כשידוע עוסקים ימים ולילות בטיפוח החברה הישראלית והגדלת התגמולים שהם מעניקים למדינה.

ראשי רשויות רבים, בינהן, לא הוד השרון (למרות כינוסים שנעשו בנושא במשרדי העירייה) כתבו מכתב זועם על האופן שבו לכאורה חברת נגה מזהמת את ההליך התכנוני .מזמן לא נתקלתי במכתב בתחום הזה בו הזעם הוא כה טהור וניכר. המעוניניים להורידו לעיין בו ישירות כאן.

אולי גם אתם סובלים מהרעש הלבן

כמעט כולם בעיר סובלים מרעש לבן. ברמה כזו או אחרת. בשבת בבוקר, רצה המקר, והתרחשה באזורנו הפסקת חשמל, גם איזור התעשיה שווק (האזעקות התעוררו בבהלה). אך הקול העמום של מנוע של 1300 כוחות סוס נשמע מרעיד את השכונה. בדקתי. להערכתי והאפליקציה, יש יותר 15 דציבילים של רעש כתוצאה מהמנוע.

מה הוא רעש לבן?

רעש לבן הוא רעש. קודם כל הוא רעש. זה שאנחנו לא שומעים אותו לא הופך אותו פחות רעש. זה גם לא אומר שהוא לא משפיע עליכם. הרעש יכול להיות מאוד מאוד מאוד חזק, אבל האוזן שלנו לא מסוגלת להמיר אותו לצליל. לכן, אנחנו לא מודעים לרעש הלבן.

לאוזן יש עוד תפקיד, וזה מדידת לחץ.

כפי שכל אחד מאיתנו זוכר, כאשר אנחנו טסים, אנחנו מרגישים את הלחץ באוזניים. רעש לבן, הוא בתדיריות נמוכות יחסית יותר מההרעש ה"רגיל", לכן, האוזן שלנו לא מפרשת אותו כשינוי של צלילים, אלא כשינוי של לחצים. עוד תופעה, לפחות אצלי, שמאחר שהאוזן לחוצה יותר, כך היא גם רגישה יותר לרעשים אחרים. ז"א, שכל שיט בסביבה ישמע לכם הרבה יותר חזק אם יש רעש לבן. רעש לבן יכול להחריב סביבה.

הרעש הלבן הוא מפלטו של הנבל.

כפי שאת האגזוז של הרכב אילפו להיות שקט, כך אפשר לאלף גם ארובה. לגבי הרעש הלבן, זה לא מענין אותם, הם לא גרים כאן. זה מאפשר להם לייצר רעש לבן ולזהם את כל הסביבה בלחץ. הם מפציצים את האיזור ברעש לבן. וכן, אפשר לחסוך ככה הרבה מאוד מאוד מאוד כסף. אפשר להפעיל ככה מנועים בקירבה לאיזורי מגורים כפי שעושים במת"ש בהוד השרון.

אבל הרעש הזה מסתיר עוד משהו, וזה את כמות הגזים הנפלטים לסביבה. מנועי דיזל פולטים כיום עשן שחור, וכך גם בנזין, ברמות מסויימות רואים את העשן. אבל גז, אותו לא רואים לכן הוא נחשב "נקי". לכן, אין לכם מושג שבעצם יש לכם ארובה ענקית שמישהו פתח לכם ליד התחת. (זה מכון טיהור, לא?). לפני הנתונים ב-2019, המקום פולט מעל 3 טון של תוצרי פליטה כל שעה! זה ענן ענק של שיט שיושב כאן כל הזמן.

רעש לבן זו כמו הפצצה כל היום וכל הלילה

זה מכסה שטחים ענקיים. בהוד השרון למשל, זה מגיע מעדנים, דרך גיל עמל ועד לרחוב הרב ביטון. רעשים לבנים מגיעים רחוק. וזה רק מה שאני שומע. לדעתי, זה הרבה הרבה יותר.

יש רעש לבן טוב

כן, יש רעש לבן טוב. כולנו מכירים אותו. הרי כל מה שאנחנו שומעים הוא פסיק ממה שאנחנו מרגישים. האם אפשר לתאר במילים תחושה של צלילה מרעידה מקור, במי מעיין זכים ביום לוהט? כי אנחנו גם מרגישים את ציוץ הציפורים, משב הרוח בענפים, זימזום החרקים ורחש הגלים, טוב לנו גם עם קולות של אנשים מדברים, צוחקים ושרים, כרעש לבן. אנחנו יצורים קהילתיים והרעש הטוב הוא חלק מחיינו .הוא יכול להיות בעוצמה של רעש מכונות, ועדיין, בגלל המורכבות שלו, לא יגרום לאותם נזקים כמו הנזקים של רעשי המכונות.

הפוליטיקה המקומית של הוד השרון

עד לפני חצי שנה ממש לא עניינה אותי הפוליטקה המקומית. היה איזה בחור שנראה נחמד ואמר כל מה שנשמע נכון, בעיקר הקטע של חידוש העיר, שיפור המנגנון העירוני וכל המילים שכל תושב בורגני בכל עיר בעולם ישמח לשמוע.

תכל'ס לא ידעתי עליו כלום. ידעתי שהשכונה שלי מוזנחת, שהרחוב שבו אני גר נדפק על יד עיירית הוד השרון עוד לפני שאמיר כוכבי היה ראש עיר, הרבה לפני. וכתוצאה מהשינוי (שהעיריה יזמה על חשבון התושבים) קיבלנו רחוב מסוכן, לא בטוח להולכי רגל ובלי מספיק חניה.

למעשה, כדאי מאוד לנסות להבין מה קורה בפוליטיקה המקומית, קודם כל, בגלל כמות הכסף. התקציב של הוד השרון עומד על רבע מילארד ש"ח, שזה קצת יותר מ-10% של תקציב של משרד הספורט והתרבות. אבל הכוח של ראש הראשות על התשובים שלו הינו בעל משמעות גבוהה יותר, כי אם משרד הספורט אחראי על שירותי הספורט והתרבות של מדינה שלמה, הרי התקציב של הוד השרון מושקע בעיר אחת. כך שהמשמעות של כל שקל בתקציב המקומי של הוד השרון, גדולה עשרות מונים מהמשמעות של שקל בתקציב המדינה. ויחד עם זה, את רובנו זה ממש לא מטריד, ואנחנו ממשיכים לשלם סכומים מאוד ניכרים עבור שירותים ולא מקשרים הארנונה לבין איכות השירות המתקבלת. רובנו גם לא מקשרים בין איכות השירות של הרשות המקומית לבין בעיות העלולות להיווצר לנו. מי היה חושב למשל, שטיפול שגוי של העיר בנושא דליפת כרטיסי האשראי מהצהרונים, עלול להגדיל את הנזק?

ראש עיר מרוויח כ-55,000 ש"ח לחודש. להחזיק ראש עיר בישראל עולה מיליון שקל בשנה (כולל הוצאות שכר והחזרי הוצאות נדיבים מאוד). זה ללא ספק שכר נאה עבור מנכ"ל בכיר בחברה ציבורית, מוביל ומנהיג אירגון, שמחוייב לבעלי המנית שלו. אבל יחד עם זה, חובת הדיווח שהמדינה מחייבת את הרשויות המקומיות, היא ברמה הרבה פחות מפורטת מאשר בחברה ציבורית, המחויבות בדיווח רבעוני ובשקיפות גבוהה של התהליכים המתרחשים בה.

נראה, שלא רק שמדובר על כך שיש המון המון כסף ברשות המקומית ושניהול שגוי שלהן עלול לגרום לנזקים ישיר לכל אחד מאיתנו, אלא גם שהפיקוח על הכסף נעשה ברמה הנמוכה ביותר. אנחנו בפועל מחזיקי המניות של העיר הזו, ומה שקורה זה שאיננו יודעים דבר על כיצד הכסף שלנו מנוהל. אנחנו בקושי יודעים להשוות בין כמה פעמים מפנים אצלנו זבל בשכונה לכמה פעמים בערים אחרות. והגרוע מכל, זה לא ממש מעניין אותנו. במקרה הטוב, אנחנו פעם בחמש שנים זורקים פתק עם שם שנשמע לנו נחמד, וזהו.

התחלתי להתענייו בפוליטקה המקומית כי אמיר כוכבי, ראש עיריית הוד השרון, לא מסוגל או לא רוצה לפעול כנגד מפגע רעש ליד ביתי. אמרתי לעצמי ,לא יתכן שרשות מקומית תאפשר לבעל עסק למרר את חיהם של אנשים, סתם ככה. פשוט כי מתחשק לו לעשות כסף ממכירת רעש. כמה טעיתי. וכמה קטן הנזק הנגרם לי.

קחו למשל את ניסיון להרס הבית בגני צבי. הריסת בית היא צעד קיצוני מאוד, היא פגיעה בציפור נפשו של אדם, בילדיו, במשפחתו וכנראה גם תמוטט אותו כלכלית. זו פגיעה נרחבת וקשה שצירכה להיעשות אך ורק אם כלו כל הקיצין, ואם, בעיני, הדבר גורם נזק אמיתי למישהו אחר. כיצד יתכן שאמיר כוכבי יתחיל בביצוע כזה צעד תוך שנה מביצוע העבירה? מה כל כך חשוב בהרס הזה?!?

בוא ונצלול אל תגובת העיריה, שלפי הניסוח, נראה שנוסחה בחופזה וברשלנות ידי ראש העיר עצמו.

"העירייה פועלת להסדרה ואכיפה בתחומי התכנון והבנייה כמוגדר בחוק, תוך ניסיון לסייע לתושבות ותושבים לפעול באפיקים התכנוניים הנכונים. לאחר הרפורמה בתחום האכיפה שנעשתה על ידי הרשות הלאומית לאכיפה, אכיפה מנהלית על עבירות בנייה חדשות היא אגרסיבית ומיידית ומרגע שהתחילה יש חלון זמן קצר לנסות לפעול לתיקון המצב התכנוני והעירייה בוודאי במקרים המוכרים ברווחה, תמיד תנסה לסייע מיוזמתה.  "

אמיר כוכבי זורק את האשמה כלפי מעלה, כאילו, אין לעירייה ברירה אלא ללכת להרוס, כאילו שאין לו שיקול דעת בנושא והוא רק מבצע את הוראות המדינה. אבל אם זה המצב, בשביל מה צריך אותו? הא, בשביל המקרים הסוציאלים. אילו מקרים סוציאלים, זו שהעיריה יוצרת באמצעות הרס בתי התושבים שלה, אלו שהעירייה יוצרת כי אינה מקדמת פרצלציה ואינה מייצגת את התשובים כראוי מול המנהל.

מצד שני, כאשר יש מטרדי רעש, אז פתאום לאמיר כוכבי אין כזו מוטבציה לפעול לתיקון הבעיה. כאשר נוח לו, הוא רץ לבית המשפט ודואג לצו הריסה.

באיזו אדנות הוא מדבר על הקורבנות של המעשים שלו, כאילו צריכים להכיר לו תודה על כך שהוא מפנה את המחלקה הרווחה אל המשפחה הרי שהרס להם את הבית. הוא גם הורס וגם עושה לעצמו יחסי ציבור במכה אחת, בדיוק בשביל דברים כאלו הצבעתי עבורו.

ובעיני, הקטע הצבוע ביותר, הוא הניסיון של אמיר כוכבי לשכנע שהחוק מחייב אותו להרוס, אבל המדינה לא כופה, לא מתערבת בשיקולים של הרשות המקומית ,אלא ניסתה לייעל את הליכי ההריסה, להקל עליו. זה לא שהחוק כופה על אמיר כוכבי להרוס בתים, אלא שהחוק מאפשר לרשויות המקומיות יותר כוח במצב כזה. אבל הן אלו המחליטות האם להשתמש בכוח הזה או לא. בעיני, מעשה שכזה של עייריה, על עבירת בניה שנעשית בנסיבות הללו, היא רוע לב. ומי שיוזם אותה הוא אדם רע לב והתגובה שלו, בעיני, היא שקר טהור.

למזלנו, יש כמה אנשים במועצת הוד השרון הפועלים המנסים לצמצם את הנזק שאמיר כוכבי עושה. יצא לי להתרשם כבר מכמה מהם לטובה. יש לכם בעיה, יש לך תלונה על תפקוד עיירית הוד השרון, חושבים שעיירית הוד השרון פוגעת בכם? יש מי שיקשיב לכם במועצת העיר: אביבה גוטרמן, ד"ר אלון גלבוע, עו"ד ומשה חנוכה. תפנו אליהם, כי אחרת העיריה תאכל אותכם כמו בתים להריסה בגני צבי.

אמיר כוכבי ראש עיירית הוד השרון כבר 3 שנים, התלונות כנגדו הולכות ונערמות

עיתון ירוק, הוד השרון, מהדורה 1389, עמוד 16

על פי הכתבה, בהוד השרון קיימות מספר בעיות מתמשכות שראש העיר, אמיר כוכבי, לא מטפל בהן כראוי.

תושבת הוד השרון, טל זינגר:

  • מחסור באולמות ספורט, ילדים נאלצים לנדוד מאולם לאולם.
  • בעיה במדרכות ברחוב ההכשרות בהוד השרון. (רחוב ההכשרות מקביל לדרך רמתיים ומנקז תנועה מפארק 4 העונות ועד למרכז העיר. ברחוב יש תנועה ערה מאוד של מכוניות והמדרכות חסרות בחלק ממנו. )
  • גם רחוב זה, כמו ברחובות רבים בעיר, תושבים נוהגים מהר מדי (למשל, רחובות חנקין וששת הימים) אך העייריה אינה מוסיפה פסי האטה.
  • העייריה לא מסבסדת הסעות לילדים עם צרכים מיוחדים.

בנוסף לכך, הפורומים של תושבי הוד השרון והעיתונות מציפים עוד בעיות.

ירוק מדווחה שעתידה של בריכת גלי רון בהוד השרון, כולל מתחם הספורט המשרת כל כך הרבה תושבים נמצא בסכנה.

אבל כנראה שעיירית הוד השרון מתלהבת יותר להרוס מאשר לתקן, אחרת לא ברור מצבה של האנדרטה לזכר נספי השואה, מדווח ירוק.

  • ראש עיירית הוד השרון אמיר כוכבי כתב הגיב בטוויטר לפני 3 שנים שהוא יפתור את הבעיה של המחסור במדרכה ממזרח הוד השרון לתחנת הרכבת כפר סבא. רחוב חשוך המסכן את ההולכים בו בשעת הלילה, אך למרות שמדובר על 250 מטר של מדרכה בצמוד לכביש קיים, העיריה מתמהמהת בסלילתה.
  • תלונות נוספות כנגד התנהגות העייריה נוגעות לבעיות זיהום האוויר של מכון הטיהור.
  • תלונות לגבי מועדון המבצע מטרדי רעש נוראים כבר חצי שנה מאיזור התעשיה גיל עמל.
  • תלונות לגבי הקמה של מרכז מסחרי בגיל עמל ליד בית ספר תל"י, למרות העומסים הכבדים ומחסור בתשתיות תחבורה באיזור.
  • תלונות לגבי איכות שירות האוטבוסים, נסיעה מהירה תוך טלטלה של הנוסעים, אוטבוסים המדלגים על תחנות.